De Nederlanders die het er goed van nemen, dat zijn er drie miljoen! Zij zijn namelijk allemaal op vakantie. Daarvan blijven er 1,4 miljoen in Nederland. Maar goed, het feit dat je op vakantie gaat, heerlijk zeg! Wat nou crisis?

En waar gaan de vakantiegangers allemaal naartoe? 40% gaat naar Turkije, 24% naar Spanje, 24% naar Frankrijk en 29% gaat naar Griekenland. En de vakantiegangers die in Nederland op vakantie gaan, hebben een bungalow of een stacaravan gehuurd.

Heb jij ook vakantie en zit je al een paar dagen thuis te koekeloeren en weet je niet wat je moet doen?

Er is voor de thuisblijvers genoeg te doen. Een paar leuke tips op een rijtje:

- Vanaf 1 mei gaan veel buitenzwembaden weer open. Als het lekker weer is kun je heerlijk gaan genieten aan de rand van het water. En wanneer het weer wat minder is, kan het zwembad heerlijk zijn om baantjes te trekken.

- Een dagje weg met het gezin. Naar een pretpark wat voor alle leeftijden leuk is, is de Efteling. Ook de dierentuin of het dolfinarium is voor alle leeftijden leuk.

- Een dagje shoppen. Je kunt naar een van de grote steden gaan maar je kunt ook gewoon naar een kleinere stad gaan en daar de leuke winkeltjes ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan shoppen in Hengelo. Hier zijn heel veel leuke winkeltjes die je kunt bezoeken, zoals Elzinga Kousen ;-)

- Pak de (wielren-) fiets/mountainbike en ga een stuk fietsen door het mooie Twente. Kies een fietsroute en fiets langs de mooiste plekjes in Twente. Vergeet je fototoestel natuurlijk niet!

- Bij slecht weer, pak de ouderwetse spellendoos uit de kast voor een potje ‘mens erger je niet’ of ‘rummikub’. Dit blijft leuk om te doen met het gezin.

- Rond Koninginnedag en hemelvaart is er in veel plaatsen een kermis. Een ritje in de draaimolen, een lekkere suikerspin of een kijkje bij de ‘gillende’ attracties zorgt altijd voor vermaak.

- In heel Nederland vind je verschillende musea. De musea waar je echt een keer naar toe moet gaan: Bataviawerf in Lelystad, Rock’npop museum in Gronau, Het Openluchtmuseum in Arnhem, Kröller-Müller museum in Otterlo, Het Anne-Frank Huis in Amsterdam, Madame Tussauds in Amsterdam en Corpus in Oegstgeest.

- Een high-tea gezellig met je vriendinnen. Je kunt zelf een high-tea organiseren, maar je kunt ook bij verschillende restaurants een high-tea regelen.

- Je heerlijk laten verwennen bij de Zwaluwhoeve of bij Thermen Bussloo.

- Splashtour in Rotterdam. In het eerste uur zie je tijdens de stadsrit de meest bijzondere en mooiste plekjes van Rotterdam. Dan komt de 'splash': de spectaculaire duik in de Maas. De bus blijkt ineens ook een zeewaardige boot, die verder door het water langs de spectaculaire skyline van de stad vaart!

- Een simpele manier om je middag of avond te vullen is de bioscoop. Op woensdag 8 mei is er een lady’s night bij Cinestar in Enschede. Tijdens deze lady’s night kun je je vergapen aan de leukste gadgets in de vele standjes. Daarnaast wordt de film The Big Wedding gedraaid en krijg je als afsluiter een goody-bag mee naar huis.

Voor de thuisblijvers zijn dit hopelijk genoeg tips om niet achter de geraniums te blijven. Van de weersvooruitzichten wordt je ook vrolijk; de komende 2 weken valt er weinig regen en zal de zon zich regelmatig laten zien. De weergoeroe’s voorspellen een gemiddelde temperatuur van 18 graden en ze geven een 8 als gemiddeld cijfer. Dus: kom uit je luie stoel en onderneem wat activiteiten. Dit geeft je energie en je voelt je er een stuk vrolijker door!!