Technisch gezien is denier gerelateerd aan het gewicht of de dikte van het garen waarvan de panty is gemaakt. Voor het geval het u interesseert: 1 denier betekent dat 9000 meter van het garen 1 gram weegt. Over het algemeen geldt dat hoe lager de denierwaarde is, hoe doorzichtiger en fragieler de panty is. Hieronder zullen we wat dieper ingaan op de termen die gebruikt worden bij panty’s en hoe deze relateren aan de verschillende denierwaardes.

 

Ultra sheer: minder dan 10 denier

Ultra sheer (zeer doorzichtige) panty’s zijn ideaal om die ‘blote benen look’ te creëren. Als u een nude kleur kunt vinden die overeenkomt met uw huidskleur, dan lijkt het bijna alsof u geen panty draagt. Ultra sheer panty’s zijn ideaal voor de hete zomermaanden. U moet echter niet vergeten dan ultra sheer panty’s, omdat ze zo dun zijn, ook heel kwetsbaar zijn. Deze panty’s kunnen erg snel kapot gaan en vereisen de grootste voorzichtigheid bij het aantrekken.

 

Sheer: 10 tot 20 denier

Sheer (doorzichtige) panty’s zijn wat sterker dan ultra sheer panty’s en zijn meer geschikt voor dagelijks gebruikt. Een matte finish zorgt voor een natuurlijke look, terwijl een glanzende finish wat meer opvalt.

 

Semi-opaque: 20 tot 40 denier

Semi-opaque (half doorzichtige) panty’s zijn weer wat sterker en duurzamer dan sheer panty’s. Uw benen worden wat meer bedekt, terwijl uw huid nog redelijk zichtbaar is.

 

Opaque: 40 tot 70 denier

Met opaque (ondoorzichtige) panty’s zijn uw benen goed bedekt en is uw huid veel minder zichtbaar dan bij semi-opaque panty’s. Opaque panty’s zijn zeer geschikt voor de frissere lente- en najaarsdagen.

 

Thick opaque: 70 tot 100 denier

Thick opaque (zeer ondoorzichtige) panty’s zijn onmisbaar tijdens de wintermaanden. Ideaal om uw benen warm te houden onder je favoriete LBD! Zeker voor wie gewoon niet van broeken houdt zijn dit soort panty’s ideaal om de benen tegen de kou te beschermen. Daarbij zijn ze extra duurzaam. U zult niet snel een ladder krijgen in deze panty’s. Uiteraard nog wel uitkijken met lange nagels en sieraden bij het aantrekken!

 

Mega thick opaque: >100 denier

Mega thick opaque (zeer dikke ondoorzichtige) panty’s bedekken uw benen volledig. Deze panty’s zijn een uitstekend alternatief voor leggings en maillots.