Wollen maillots zijn een enorme trend! En ze zijn niet alleen heel modieus, maar ook heel praktisch. Hieronder zullen we ingaan op wat wol nu zo’n geweldig materiaal maakt.

De eigenschappen van wol

wollen maillots

Wol is een ademende vezel die, in tegenstelling tot synthetische materialen, meteen warmte biedt. Het past zich aan de individuele lichaamstemperatuur aan, waardoor het warm is in de winter en koel blijft in de zomer. Bij koudere temperaturen heeft wol een vochtregulerende werking, terwijl het tegelijkertijd isoleert. Met andere woorden, het houdt droge lucht en warmte vast. Bij warmere temperaturen zorgen de ademende eigenschappen van de wol dat overtollige hitte en zweet van het lichaam worden afgevoerd, waardoor je koel blijft.

Wol droogt snel en is tevens waterresistent. Wanneer je met wollen sokken aan door een regenbui gaat, zullen je voeten veel minder koud en nat aanvoelen dan bij bijvoorbeeld katoenen sokken. Bovendien zorgt de unieke structuur van wol dat vervelende lichaamsgeurtjes zich niet kunnen gaan ophopen. Je kunt je wollen maillots dus rustig dagen achter elkaar aan doen zonder ze te wassen. Hypo-allergene wol is overigens niet statisch, en trekt daardoor ook geen stof en vuil aan. Daarom kiezen veel mensen met een huisstofmijtallergie of eczeem ook voor wollen dekbedovertrekken en kussens.

Kortom, wol is een fantastisch materiaal, zeker om maillots van te maken. Trakteer uw benen ook eens op zo’n heerlijk paar zachte, warme wollen maillots!