Kindermaillots zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gedragen onder rokjes, jurken en shorts voor extra warmte of om het niet te ‘bloot’ te maken. De mogelijkheden op het gebied van kindermaillots zijn tegenwoordig eindeloos! Of meisjes nu alleen voor speciale gelegenheden kindermaillots dragen, of dat het een onderdeel is van hun dagelijkse garderobe, het vinden van de juiste kindermaillots is heel belangrijk. Verschillende merken hanteren verschillende maten, en meisjes zullen wellicht het ene merk comfortabeler vinden zitten dan het andere. Sommige merken produceren kindermaillots die beter opgewassen zijn tegen intensief, alledaags gebruik. Dit is voor ouders zeer belangrijk, want u wil natuurlijk niet investeren in een paar kindermaillots dat na een of twee keer dragen alweer de prullenbak in kan.

 

Soorten kindermaillots

Wat soorten betreft heeft u werkelijk keuze te over. Zo zijn er kindermaillots in felle kleuren of met speelse patronen verkrijgbaar. Maar er zijn ook wat dunnere kindermaillots, die meer lijken op panty’s, en voor de winter zijn lekker dikke kindermaillots natuurlijk ideaal. Dan zijn er ook nog voetloze kindermaillots. Deze lijken op leggings, en eindigen rond de enkel. Het voordeel van voetloze kindermaillots is dat ze bijvoorbeeld ook met slippers gedragen kunnen worden. Bovendien gaan ze, omdat ze niet worden blootgesteld aan scherpe teennageltjes, vaak net even langer mee.

 

Wassen en drogen

Sommige kindermaillots zijn erg fragiel, en dus moet u er voorzichtig mee omgaan. Check altijd het label voor de wasinstructies! Wanneer u kindermaillots in de wasmachine wast, kunt u ze het beste binnenste buiten keren. Maillots kunnen het beste buiten te drogen worden gehangen; de droger zal enkel de levensduur van de maillots verkorten. Daarbij kan de droger zorgen dat het nylon in de maillots krimpt, waardoor de maillots niet meer goed passen.