panty hoge denierDenier is een eenheid die aanduidt hoe fijn de gebruikte garen in een panty zijn. Hoe hoger de denierwaarde, hoe dikker de draad. En dus hoe dikker de panty. Denierwaardes gaan van 6 tot meer dan 100 denier. Een panty met een hogere denierwaarde biedt een aantal voordelen ten opzichte van een dunne, doorzichtige panty.

 

Sterker

Niets is zo vervelend als wanneer u net een nieuwe panty hebt gekocht, en hem meteen kapot trekt tijdens de eerste keer dat u hem aantrekt. Met een panty met een hogere denierwaarde zal dit niet zo snel gebeuren. Natuurlijk moet u nog wel voorzichtig zijn bij het aantrekken (let op dat uw panty niet blijft haken achter lange nagels en sieraden), maar uw panty is sowieso een stuk sterker dan een panty met een lage denierwaarde.

 

Duurzamer

Panty’s met een hogere denierwaarde zijn niet alleen sterker, ze gaan ook langer mee. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een doorzichtige panty gehad die ik niet na twee keer dragen al moest weggooien. Panty’s met een hogere denierwaarde daarentegen… ik heb er eentje die ik al drie jaar heb en die er nog steeds als nieuw uit ziet. Ik doe er zelfs yoga in!

 

Minder transparant

Vrijwel iedere vrouw heeft wel last van oneffenheden op haar benen. Scheerbultjes, blauwe plekken, ingegroeide haartjes, stoppeltjes, cellulitis… een panty met een hogere denierwaarde is minder transparant en zorgt dus dat al die oneffenheden minder of helemaal niet meer zichtbaar zijn. Zo’n panty is dus in feite make-up voor uw benen!