Stay up kousen, ook wel hold-ups of thigh highs genoemd, zijn kousen met een elastische band aan de bovenkant. Ze zijn zo ontworpen dat de band de kousen tijdens het dragen omhoog houdt, zonder dat men hierbij jarretels of een jarretelgordel hoeft te dragen. Bij de meeste stay up kousen is de elastische band aan de bovenkant voorzien van één of meerdere siliconen randjes. Wanneer deze in contact komen met de huid, blijven ze vanzelf tegen de benen aanplakken.

 

De voordelen van stay up kousen

Stay up kousen zijn een geweldig alternatief voor traditionele kousen. U heeft namelijk geen jarretels en jarretelgordel meer nodig om te voorkomen dat uw kousen afzakken. Dit scheelt niet alleen geld, maar ook een heleboel tijd en gedoe bij het aan- en uittrekken. Het is bovendien een stuk makkelijker met naar de wc gaan! Stay up kousen zijn overigens ook een goede optie voor vrouwen die panty’s niet comfortabel vinden, maar toch liever niet met onbedekte benen over straat willen.

 

Tips

Wanneer u van plan bent om stay up kousen aan te schaffen, is het raadzaam om in een goed merk te investeren. Stay up kousen van een hoge kwaliteit beschikken namelijk over een elastische band die precies de juiste hoeveelheid druk op het bovenbeen uitoefent. Hierdoor blijven de kousen goed zitten, zonder dat ze oncomfortabel strak aanvoelen of een oncharmant muffin-top effect creëren. Wanneer u uw benen heeft ingesmeerd met een bodylotion, crème of olie, kan dit ervoor zorgen dat de siliconen randjes van uw stay up kousen minder goed blijven plakken.