U zult zich wellicht afvragen waarom sokken zo belangrijk zijn. Veel mensen kopen hun sokken het liefst zo goedkoop mogelijk en besteden hier bij voorkeur niet teveel tijd aan. Tja, meer dan een paar euro uitgeven voor een paar sokken lijkt ook een beetje teveel van het goede. Maar degenen die ooit voetklachten hebben gehad, zoals blaren, weten dat het kiezen van de juiste sokken een enorm verschil kan maken.

Waarom dragen we eigenlijk sokken? Het doel van sokken is om uw voeten te beschermen. Wrijving en vocht kunnen blaren veroorzaken. Sokken absorberen zweet en verminderen de wrijving die in de schoenen ontstaat, waardoor u comfortabeler loopt.

 

De juiste maat

De juiste maat is erg belangrijk bij het kiezen van de juiste sokken. We weten allemaal dat het dragen van de verkeerde maat schoenen tot veel problemen kan leiden, maar voor sokken geldt hetzelfde. Sokken die te groot zijn kunnen zorgen voor een opgepropt gevoel en meer wrijving, wat weer tot blaren kan leiden. Maar te kleine sokken kunnen de bloedsomloop belemmeren of zelfs zorgen dat u uw tenen niet meer goed kunt bewegen.

 

Materialen

Ook de materialen zijn van belang bij het kiezen van de juiste sokken. Wollen sokken zijn erg warm, maar hebben de neiging om snel uit te lubberen. Daarom wordt wol vaak in combinatie met andere materialen gebruikt, zoals katoen of synthetische vezels. Ook bij katoen wordt het materiaal vaak gemixt met andere vezels. Katoen is een van de populairste materialen als het op de productie van sokken aankomt. Het absorbeert zweet en is zeer comfortabel om te dragen.