Om ervan verzekerd te zijn dat uw steunartikelen optimaal hun werk doen, is het van belang om ze op de juiste manier aan te trekken en te dragen:

 

- Trek uw steunartikelen aan zoals u ook een normale panty aan dient te trekken – met de grootste aandacht en voorzichtigheid. Trek nooit uw steunartikelen omhoog aan de bovenband, hierdoor kan de stof scheuren.

- Vouw de bovenband van uw steunpanty niet om. Dit kan de bloedsomloop belemmeren en uw problemen alleen maar verergeren.

- Om te voorkomen dat de voetjes kapot gaan, is het raadzaam om altijd sokken over uw steunpanty aan te trekken.

 

Wassen en drogen

Om zo lang mogelijk plezier te beleven van uw steunartikelen, is uiteraard ook de juiste zorg van belang. Net als bij panty’s adviseren we om steunartikelen op de hand te wassen. Mocht dit voor u geen optie zijn en wilt u uw steunartikelen in de wasmachine wassen, gebruik dan in ieder geval een waszakje. Gebruik geen wasverzachter. Zorg dat u uw steunartikelen goed uitspoelt en druk ze daarna zachtjes aan tussen een handdoek. Droog wringen mag dus niet. Vervolgens kunt u ze aan de waslijn ophangen om te drogen (bij voorkeur niet in direct zonlicht). Doe uw steunartikelen nooit in de droger! In de steunartikelen zit namelijk elastaan verwerkt. Als dit te heet wordt in de droger kan het zijn werking verliezen.