Kies de juiste maat

Een van de belangrijkste factoren bij het dragen van maillots is dat hij goed past. Zorg daarom dat u de juiste maat koopt! Zit u net tussen twee maten in, neem dan de grootste maat. Een te krappe maillot staat niemand goed!

 

Wees u bewust van het verschil tussen leggings en maillots

Dit is namelijk een belangrijk verschil. Maillots zijn erg rekbaar en zijn zowel met als zonder voetjes verkrijgbaar. Leggings zijn altijd voetloos en zijn opaque, wat wil zeggen dat ze niet doorzichtig zijn.

 

Leggings zijn geen broeken, en maillots al helemaal niet

Of u nu de voorkeur geeft aan rokjes, jurkje, shorts of jeans, zorg dat u altijd iets over uw maillot aan heeft. Een maillot dient niet als broek gedragen te worden en u kunt deze beter niet dragen zonder een shirt dat niet tenminste tot aan uw knieën reikt.

 

Creëer laagjes in de winter

Als het erg koud is buiten, kunt u een maillot is dezelfde kleur als uw benen onder uw gekleurde maillot dragen.

 

Zorg dat uw shorts, rokjes of jurkjes lang genoeg zijn

Ze moeten in ieder geval de bovenkant van uw maillot bedekken. Veel maillots hebben aan de bovenkant een verstevigd gedeelte, en het is niet de bedoeling dat dit gedeelte zichtbaar is.

 

Draag de juiste maillots in de winter

Kies in de winter voor maillots van wol of maillots waar fleece in is verweven. Voor extra warmte kunt u lange wollen sokken of beenwarmers over uw maillot heen dragen.