Maar wat vind jij nou van carnaval? Ik vind zelf dat carnaval het leukste feest van het jaar is. Ik ben zelf ook lid van een carnavalsvereniging, alleen ben ik niet zo fanatiek als andere leden van deze vereniging. Met de vereniging hebben we altijd eenzelfde outfit en met mijn vriendinnen zoek ik ook elk jaar een leuke outfit uit! Dit is een van de leukste dingen. Wie verzint de origineelste outfit? Daar zijn we al een half jaar van te voren mee bezig. Het is natuurlijk heel gemakkelijk om even langs een carnavalswinkel te gaan om daar een kant en klaar pakje uit te kiezen, maar het is natuurlijk leuker om zelf wat origineels te verzinnen.

Zelf heb ik al een aantal leuke ideeën voor outfits voorbij horen komen, zoals een gebakken ei, popcorn en koekiemonster. Zo halen wij altijd bij elke winkel wat vandaan.

Heb jij nou nog geen outfit? En kun je ook niet wat leuks verzinnen? Dan heb ik hier een gouden tip: Elzinga Kousen heeft neon leggings waarmee veel te combineren valt. Zoek daarbij een zwart rokje/broekje en zwarte beenwarmers. Kijk naar een zelfde kleur neon shirt, haarband, armband en oorbellen. Haal je oude gympies weer uit de kast en het feest kan beginnen! Zo heb je op een simpele manier een flitsende outfit!

Vraag jij je nu af waar je het best carnaval kunt vieren? Hier een paar leuke feesten die je echt niet mag missen:

- Carnaval Albergen. Op zondag 3 februari kan er eerst naar een spectaculaire optocht gekeken worden in Albergen, die afgesloten wordt met vanaf 13.00 uur een groot feest in de feesttent bij Morshuis.

- Verlichte optocht Hengelo. Op vrijdagavond 8 februari start er een geweldige verlichte optocht in het centrum van Hengelo om 19.15 uur. De mooiste wagens van de verenigingen in en rondom Hengelo worden van stal gehaald. Het speciale aan deze optocht is dat alle wagens verlicht zijn, zo krijgen de wagens een extra mooi tintje. Deze optocht wordt afgesloten met een feest in de tent op het marktplein met muziek van Helemaal Hollands.

- Familieoptochten. Op zaterdag 9 februari komen in vele plaatsen alle wagens van de verenigingen uit de stal. Een aantal leuke optochten zijn in Hengelo, Haaksbergen, Borne en Ootmarsum.

- Carnaval Oldenzaal. Op zondag 10 februari is de optocht der optochten. Dit is natuurlijk in het centrum van Oldenzaal. Vele verenigingen uit vele plaatsen halen alles uit de kast om de jury te overtuigen van zijn/haar beste wagen en loopgroep. Het is de grootste optocht in het oosten van het land! Deze optocht start om 12.15 uur. Aansluitend kan er gedweild worden langs vele cafés in de binnenstad van Oldenzaal.

- Rosenmontag. Ook op maandag 11 februari kan er het beste carnaval gevierd worden in Oldenzaal. Net als op zondag kan er gedweild worden bij de vele cafés in de binnenstad. Hier barst het feest los!

Zijn er nog meer feesten die je echt niet mag missen? Of heb jij dit jaar de origineelste carnavalsoutfit? Laat het weten!

Hierbij een leuk filmpje om in de stemming te komen: polonaise.