De mode carrière van de uit Elmira afkomstige Tommy Hilfigerbegon in 1969, toen hij op achttienjarige leeftijd naar New York ging om jeans en broeken te kopen die hij vervolgens zelf aanpaste en doorverkocht in een lokale winkel in Elmira.

People’s Place

Niet lang daarna opende hij zijn eigen winkel onder de naam People’s Place. Toen Hilfiger 25 was, ging People’s Place failliet. Hij ging studeren en begon ondertussen te ontwerpen voor verscheidene boetiekjes.

New York

In 1979 verhuisde Hilfiger met zijn vrouw Susie naar New York. Hoewel hij destijds blut was, weigerde hij banen als assistent designer bij merken als Calvin Klein en Perry Ellis. In 1984 richtte hij de Tommy Hilfiger Corporation op. Met de hulp van zakenman Mohan Murjani lanceerde Hilfiger in 1985 zijn eerste signature herencollectie.

Uitbreiding

De collectie bleek zeer succesvol en Hilfiger breidde in de loop der jaren zijn assortiment uit met o.a. kledingcollecties voor vrouwen en kinderen, een jeanslijn, diverse geuren, accessoires en woonartikelen. Uiteraard mocht ook een sokkencollectie niet ontbreken. Tommy Hilfiger sokken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele leuke preppy patroontjes, comfortabele effen sokken en functionele sportsokken. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Classic American Cool

Tommy Hilfiger is tegenwoordig één van de leidende designer- en lifestylemerken. Het merk staat wereldwijd bekend als de belichaming van de ‘Classic American Cool’ stijl, en wordt gekenmerkt door haar casual, preppy ontwerpen met een leuke draai.