Nylon kousen wassen met de hand

Wanneer uw nylon kousen gewassen moeten worden, kunt u dit het beste met de hand doen. Maak een sopje met lauw water en een mild wasmiddel. Zorg dat u de nylon kousen goed uitspoelt, zodat er geen zeepresten achterblijven. Het is belangrijk dat u nylon kousen na het wassen niet uitwringt; anders verliezen ze hun vorm.

Nylon kousen wassen in de wasmachine

Wanneer u geen tijd heeft om uw nylon kousen op de hand te wassen, dan kunt u ze ook in de wasmachine doen. Gebruik in dat geval altijd een waszakje om de kousen te beschermen! Zorg ook dat u een mild wasmiddel gebruikt. Er zijn diverse fijnwasmiddelen verkrijgbaar, welke speciaal bedoeld zijn voor het wassen van kwetsbare stoffen. Neutral Fijnwasmiddel is bijvoorbeeld erg geschikt. Veel wasmachines hebben een wasprogramma voor fijne was. Mocht dat geen optie zijn, zorg dan in ieder geval dat u niet heter wast dan 30 graden.

Nylon kousen drogen

Nylon kousen mogen niet in de droger! U kunt uw kousen over een droogrek leggen, maar het is het beste om ze na het wassen vlak te laten drogen op een handdoek.

Nylon kousen opbergen

De meeste vrouwen leggen hun nylon kousen in een lade. Wanneer u echter veel kousen heeft, is het raadzaam om stoffen mandjes aan te schaffen, en ze hierin op kleur te sorteren. Op die manier heeft u ’s ochtends snel gevonden wat u zoekt en wordt het geen rommeltje!