Twee weken geleden was het bij ons thuis ook tijd voor lootjes trekken. Van een vriendin had ik gehoord dat je via internet ook lootjes kunt trekken. Tegenwoordig is iedereen wel bekend met het internet, zelfs mijn oma. En wat is er nou handiger en sneller dan lootjes trekken via het internet? Dus ook wij hebben er dit jaar voor gekozen om lootjes te trekken via het internet. Je vult de datum in van de viering van sinterklaas, de deelnemende personen, de emailadressen en er wordt een mail verzonden met daarin je lootje. Wanneer je het lootje opent, kan er ook nog een verlanglijstje gemaakt worden. Het is vooral zo handig, dat je het papiertje met de naam en het verlanglijstje erop niet kan verliezen. Ideaal zou ik zeggen!

Het was zo ver. Twee weken geleden kreeg ik DE email met het lootje erin. Het liefst zou ik voor mijn oma of mijn moeder een cadeautje willen kopen. Een cadeau voor een vrouw kopen is nou eenmaal makkelijker te vinden dan een cadeau voor een man. Ik klik op de link om mijn lootje te openen en ja hoor, ik heb mijn vader. Een gedicht schrijven voor mijn vader, dat lukt nog wel een keertje, maar een cadeau voor mijn vader en ook nog een surprise. Dit wordt een moeilijke sinterklaas voor mij.

Ik had gehoopt dat op het verlanglijstje van mijn vader nog wel leuke cadeaus zouden staan, maar helaas. Op het verlanglijstje stond alleen een chocoladeletter. Wat heb ik hier nou aan? De tijd dringt. Over een paar dagen is het al sinterklaas en ik heb nog steeds niet alles klaar. Eén cadeau heb ik tenminste al binnen. Dit is een cadeau waar mannen altijd blij mee zijn, namelijk sokken. Ik heb gekozen voor de neutrale kleur zwart. Een effen paar sokken en een paar sokken met een ruit. Deze sokken kleuren bij veel soorten en kleuren broeken en schoenen. Iets wat toch wel erg belangrijk is voor de man.

Het belangrijkste cadeau heb ik gevonden. Maar nu de surprise nog. Wat moet ik toch maken? Ik heb even op internet gekeken voor inspiratie voor een surprise, maar deze surprises zijn niet echt persoonlijk. Ik vind het altijd leuker wanneer de surprise iets met de persoon te maken heeft. Mijn vader houdt van voetbal, is fan van Ajax, werkt veel, houdt wel van een biertje of een cognacje, houdt van chocolade en heeft een hekel aan katten en aan Frankrijk. Misschien maak ik wel een reuze chocoladeletter. Heeft iemand nog andere leuke tips?