Dit jaar werden we verrast door de bekendmaking dat Serious Request 2012 naar Enschede zou komen. Serious Request is een concept van radiostation 3FM. In de week voor kerstmis nemen drie dj’s van 3FM plaats in het glazenhuis. Zij verblijven hier 6 dagen, zonder vast voedsel te eten. Ondertussen maken de drie dj’s afwisselend radio, waarbij de playlist is gebaseerd op de door het publiek aangevraagde muziek. Dit doen ze om geld in te zamelen voor het goede doel (projecten van het Rode Kruis). De dj’s draaien 24 uur per dag aangevraagde platen in ruil voor een donatie aan het goede doel.

Naast de donatie voor de aangevraagde platen, zamelen veel mensen, scholen, instellingen, sportclub, bedrijven, etc. uit de omgeving van het gevestigde glazenhuis door middel van allerlei verschillende acties geld in voor Serious Request. Maar ook mensen in de rest van Nederland zamelen geld in. In de eerste jaren (2004, 2005 en 2006) stond het Glazen Huis in Utrecht. In 2007 was dat in Den Haag, in 2008 in Breda, 2009 in Groningen, 2010 Eindhoven, 2011 Leiden.

Dit jaar staat Twente op z’n kop. Overal worden acties verzonnen om geld in te zamelen voor Serious Request. Het goede doel voor dit jaar is om de babysterfte te verminderen. Er zijn 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar onnodig sterven. Voorbeelden van acties zijn: lege flessen inzamelen, producten verkopen langs de deuren, Serious Request T-shirts, sponsorloop, glazen cafés, feesten in het kader van Serious Request en zo zijn er nog heel wat acties. Ikzelf vind dit een heel goed concept! Ik heb alleen niet meegedaan aan een actie, maar ik heb wel geld gedoneerd aan mijn twee buurjongetjes die een sponsorloop deden. Wat vind jij van Serious Request? En aan welke acties heb jij meegedaan of geld gedoneerd?

Naast Serious Request 2012, zijn er natuurlijk ook nog een hoop andere leuke kerstfeestjes, zoals de kerstborrel en het kerstdiner. Het draait meestal met kerst voornamelijk om gezelligheid en lekker eten. Ook trekken de meeste mensen een speciale outfit aan. Zelf vind ik het ook altijd leuk om wat speciaals aan te trekken met kerst. Met mooie ‘bling bling’ sieraden en mijn kerstboomoorbellen niet te vergeten! Waar ga jij dit jaar voor?

Trek jij je feestelijke jurkje aan en ga je voor deze mooie feestelijke beenwarmers?Bonnie Doon Sequins

Of ga je voor een chique outfit en trek je deze comfortabele zwarte panty aan onder je chique rok?Opaque 100

Of hou jij liever je dagelijkse maar hippe outfit aan en draag je deze bijzondere winter legging?Oroblu legging

Laat weten welke kleding jij aantrekt met kerst, misschien doe je nog inspiratie op!