Het is alweer een week geleden dat het eerste sneeuwvlokje is gevallen in Nederland. Het KNMI voorspelde sneeuw. Ik dacht, zoals velen van jullie vast ook dachten: sneeuw? Dat zal vast niet blijven liggen. Eerst zien, dan geloven. Maandagochtend 14 januari; ik deed mijn gordijnen open en tot mijn grote verbazing lag er een dik pak sneeuw. En het bleef maar sneeuwen. Tot afgelopen maandag is er nog een flink pak sneeuw bijgevallen. In Twente ligt er maximaal 10 cm sneeuw en in Noord-Nederland ligt zelf tot 25 cm sneeuw.

Maar wat moet ik nou van sneeuw vinden? Vind ik sneeuw nou leuk of vind ik het vervelend? Ik zal een aantal voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Nadelen:

Allereerst: Er was dinsdag 15 januari meer dan 1000 km file. Een grote hectiek dus op de weg. Daarnaast zorgde het openbaar vervoer voor vele uren vertraging voor de reizigers. Hoe kom je dan nog op je werk? Ik vraag me altijd af: waarom is er zo veel hectiek in Nederland wanneer het één keer sneeuwt, terwijl in Oostenrijk nog veel meer sneeuw valt. In Oostenrijk hebben ze geen files en daar rijden de treinen gewoon op tijd. Daar ligt elke winter nog meer sneeuw en daar hebben ze nooit geen problemen. Ook op de fiets of lopend is het geen pretje. Het is glad en je glijdt snel uit. Dit is een reden voor veel oude mensen om thuis achter de geraniums te blijven. Maar het aller ergste aan sneeuw vind ik koude voeten!! Nu zijn mijn snowboots heerlijk warm en heb ik geen koude voeten. Maar met deze boots kan ik mij niet vertonen op mijn werk. Mijn remedie tegen koude voeten: zooltjes van schapenvacht in mijn schoenen en thermosokken aan.

Voordelen:

Het mooiste aan sneeuw vind ik dat de natuur er mooi uit ziet. Een bezoekje aan het bos met je fotocamera en er kunnen prachtige plaatjes worden geschoten. Daarnaast zorgt sneeuw ook voor veel sportieve pret, namelijk sneeuwballen gevecht, sleetje rijden, langlaufen, vaak ligt er ook ijs dus kan er geschaatst worden en er kan met de auto worden geslipt. De altijd favoriete activiteit van de meeste mensen wanneer er sneeuw ligt, is een sneeuwpop maken.

Kun je de voordelen opwegen tegen de nadelen? Is sneeuw leuk? Ik vind van wel! Een keer rustig aan doen op de weg omdat het niet anders is, moet maar geaccepteerd worden. Er zijn zoveel leuke voordelen aan sneeuw. Ik spring een gat in de lucht als er weer sneeuw is gevallen. Wat vind jij van sneeuw?

Voor de mensen met sneeuwpret, geniet ervan, want vanaf komende maandag is het weer gedaan met de sneeuw.