Hold-up panty’s, ook wel stay ups genoemd, komen weer helemaal terug in het modebeeld. De kousen, die door middel van siliconenbanden rond de dijbenen omhoog worden gehouden, zijn een uitstekend alternatief voor gewone panty’s. Ze zien er net zo sexy uit als normale kousen, maar besparen u de moeite van het vastmaken en losmaken van jarretelles.

Hold-up panty’s zijn een geweldige uitvinding, maar er zijn wel een aantal factoren van belang wanneer u hold-up panty’s aanschaft. Hieronder hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Wanneer u hold-up panty’s gaat dragen, kunt u uw benen beter niet insmeren met bodylotion of crème. De siliconenstrips blijven niet goed zitten op een vette huid.

Wanneer u op zoek gaat naar geschikte hold-up panty’s, koop dan bij voorkeur hold-ups met een brede siliconenband. Dunne siliconenstrips blijven vaak niet zo goed zitten. En het is erg vervelend als ze zomaar afzakken...

De maat is erg belangrijk bij hold-up panty’s. Als ze te klein of te groot zijn, zullen ze gaan afzakken of flubberen. En dat is niet erg charmant. Als u voor het eerst hold-up panty’s gaat kopen, ga dan naar een speciaalzaak. Hier wordt de tijd voor u genomen en kunt u eventuele vragen stellen. Bovendien kunt u de hold-up panty’s dan ook op uw gemak passen.

Gooi uw hold-up panty’s liever niet in de wasmachine. Door het warme water zullen de siliconenbanden na een wasbeurt minder goed plakken. U kunt uw hold-up panty’s het beste op de hand wassen met koud of lauwwarm water. Zo gaan ze langer mee.

Wat betreft het materiaal geldt hetzelfde als voor gewone panty’s. De denierwaarde, die op de verpakking vermeldt staat, geeft de dikte en doorzichtigheid van de kousen aan. Koop bij voorkeur geen hold-up panty van een zeer lage denierwaarde – de kans is groot dat u deze snel kapot trekt bij het aandoen. 30 denier is meestal wel een goede middenweg.

Wanneer u voor het eerst hold-up panty’s probeert, kunt u ze het beste in huis dragen, om u ervan te verzekeren dat de siliconenbanden goed blijven zitten. Zakken ze niet af, dan kunt u met een gerust hart uw benen laten zien tijdens een avondje uit!

Tot slot: het is een kwestie van uitproberen welke hold-up panty’s voor u het meest geschikt zijn. Ieder merk verschilt weer in maat en pasvorm. Probeert u daarom verschillende merken uit. Wanneer u uw favoriete merk hold-ups heeft gevonden, zult u waarschijnlijk niet snel meer een normale panty aanschaffen!