De panty zoals wij deze vandaag de dag kennen is ontstaan in 1967. Het grootste verschil tussen toen en nu was echter de kleur. Vroeger waren de panty’s alleen verkrijgbaar in huidskleur, grijs en zwart. De panty was tevens verkrijgbaar in diverse diktes, dernier. Zo had men de mogelijkheid om te kiezen tussen een wat minder dekkende panty qua kleur, of een echt donkere panty waarbij de huid niet meer goed zichtbaar was.

De gekleurde panty is opgekomen in de tijd van de Flower Power. De kleur van de panty werd van belang, evenals de motieven. Deze verandering paste uitstekend bij de tijd en viel bij de jeugd zeer goed in de smaak. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw gekleurde panty dient u deze met zorg te behandelen. Panty’s kunnen niet goed tegen olie of zalfjes, hierdoor zullen de draden eerder breken. Dit is hetzelfde voor de gekleurde panty’s. Wanneer u een panty aantrekt, is het verstandig om eerst even te kijken of uw nagels niet te scherp zijn. Is dit wel het geval, dan kunt u gebruik maken van latex handschoenen om uw gekleurde panty heel aan te krijgen. Bij het onderhoud van uw gekleurde panty valt uiteraard ook het wassen. Het is niet aan te raden om uw panty in de droger te doen, hierdoor kunnen de draden breken.

Een goede tip om uw panty te drogen is om deze in een handdoek te rollen zonder te wringen. Op deze manier blijven de draden van uw gekleurde panty sterk en intact en heeft u langer plezier van uw panty. Wanneer u uw panty gaat wassen, is het verstandig om gebruik te maken van lauwwarm water. Heet water is slecht voor de kwaliteit van uw panty en zal de levensduur aanzienlijk verkorten.

Speciaal voor het wassen van panty’s zijn er wasmiddelen op de markt gebracht, maar groene zeep werkt ook prima. Door gebruik te maken van een van deze wasmiddelen zorgt u voor een optimaal behoud van uw panty en kunt u fleurig en kleurig door het leven! Wat wij u als laatste willen aanraden is om uw gekleurde panty niet te wassen in combinatie met kousen of panty’s in de kleur zwart of huidskleur. Zo zorgt u ervoor dat de kleur van uw panty optimaal behouden blijft.