Een fantasie panty is in principe gelijk aan een normale panty. De normale panty wordt geproduceerd sinds 1967 en is gemaakt van nylon. Panty’s worden geproduceerd in diverse diktes, de zogeheten denier. De dunnere panty’s laten vaak nog wat huid onder de panty zien, terwijl dit bij de dikkere panty’s met een hoger denier vaak niet meer zichtbaar is. Vroeger werden de panty’s enkel geproduceerd in de kleuren zwart, grijs en een huiskleur. Later, in de tijd van de Flower Power werden hier vrolijke kleuren aan toegevoegd, waardoor het aanbod steeg. Dit paste zeer goed bij de kledingstijl die in die tijd werd gedragen, met vrolijke kleuren en korte rokjes.

De zogeheten fantasie panty is in feite een gewone panty, verkrijgbaar in diverse kleuren. Wat deze panty’s speciaal maakt, is dat er vaak een design op zit. Zo kunnen er vormpjes op staan zoals cirkels, maar kunt u ook een fantasie panty kopen met bijvoorbeeld ruitjes of glitterdesigns. Ook zijn er fantasie panty’s beschikbaar met bijvoorbeeld tattoo designs erop. De komst van deze fantasie panty’s zorgde ervoor dat het aanbod wederom werd uitgebreid en men panty’s kon aanschaffen en dragen die nog beter aansluiten bij de eigen stijl.

Wanneer u de eigenaar bent van een fantasie panty, is het van belang dat u deze op de juiste manier behandeld, zodat u optimaal kunt genieten van de panty en deze lang meegaat. Zo is het van belang dat de panty niet heet wordt gewassen, maar dat dit gebeurd met lauwwarm water. Wanneer u de panty te heet wast, kunnen de draden breken of beschadigen en zal uw fantasie panty minder lang meegaan. Ook zijn er speciale wasmiddelen verkrijgbaar voor een optimaal behoud van uw fantasiepanty. Wanneer u hier niet over beschikt, dan is groene zeep een prima vervanger voor de standaard wasmiddelen. Zodra u uw fantasiepanty heeft gewassen, moet deze drogen. Maak hierbij geen gebruik van de droger, want dit beschadigt de draden dusdanig dat deze broos worden en zullen breken.
Rolt u uw fantasiepanty in een handdoek om het meeste vocht eruit te halen en hang hem vervolgens uit tot hij volledig droog is. Zo zult u langer plezier hebben van uw panty. Wringt u deze nooit uit, want ook dan zullen de draden hun sterkte verliezen en zal uw fantasiepanty eerder kapot gaan.