Bij het woord ‘steunpanty’s’ denken de meesten van ons aan oude omaatjes in afzichtelijke bruine kousen. Het is echter behoorlijk achterhaald om te denken dat steunpanty’s alleen voor oude vrouwtjes en minder validen zijn. Vrijwel iedereen kan profiteren van de voordelen die steunpanty’s bieden. Het zal u verrassen hoeveel moderne en handige producten er tegenwoordig verkrijgbaar zijn en hoeveel verschil die kunnen maken!

 

Waarom steunpanty’s?

Als u veel loopt, dan fungeren uw kuitspieren als een soort extra pompen. Zij helpen het bloed omhoog te pompen, terug richting het hart. Maar als u langere tijd stil moet staan of zittend werk hebt, dan werken uw kuitspieren (bijna) niet. Dit zorgt voor een slechte doorbloeding in de benen. Met name mensen die een kantoorbaan hebben, mensen die tijdens hun werk veel stilstaan (zoals kappers en gastvrouwen in een restaurant) en mensen die veel moeten reizen (met name op lange vluchten) lopen een verhoogd risico om problemen met de doorbloeding in hun benen te krijgen. Een slechte doorbloeding voelt niet alleen vervelend, maar kan ook voor allerlei problemen zorgen, waaronder spataderen, bloedpropjes en gezwollen enkels. Iedereen die wel eens dat zware, vermoeide gevoel in de onderbenen heeft, kan baat hebben bij het dragen van steunpanty’s.

 

Hoe werkt het?

Steunpanty’s werken door een bepaalde druk uit te oefenen op de benen. Compressie heeft dat. Hoe verder omhoog, hoe minder de druk wordt. Dit helpt om het bloed naar boven te duwen. Uw benen voelen minder zwaar en minder vermoeid aan en kunnen soms klachten zelfs helemaal wegnemen.