Er zijn oneindig veel verschillende soorten panty’s verkrijgbaar. Hierbij kunt u denken aan doorzichtige (sheer) panty’s, ondoorzichtige (opaque) panty’s, panty’s met versterkte tenen en hielen en/of versterkte broekjes, teenloze panty’s en figuurcorrigerende panty’s. Grote kans dat u door die enorme keuze geen idee heeft welke u moet kiezen! Daarom hebben we hieronder alles even voor u op een rijtje gezet.

 

Doorzichtige (sheer) panty’s

Doorzichtige panty’s zijn transparant. De transparantie is afhankelijk van de denierwaarde. Hoe lager de denierwaarde, hoe transparanter de panty is. Door de fijne, delicate textuur zien doorzichtige panty’s er vaak eleganter uit dan ondoorzichtige panty’s, wat ze uitstekend geschikt maakt om onder een Little Black Dress of cocktailjurk te dragen. Meestal is er bij de tenen alleen een smalle naad zichtbaar, waardoor ze ook prima met open schoenen gedragen kunnen worden.

 

Ondoorzichtige (opaque) panty’s

Ondoorzichtige panty’s hebben een hogere denierwaarde dan doorzichtige panty’s, en zijn dus een stuk dikker. Extra dikke panty’s worden ook wel maillots genoemd. Deze zijn zeer geschikt om in de herfst en winter te dragen. Wat kleuren betreft heeft u met ondoorzichtige panty’s veel meer keuze. De dunnere panty’s zijn meestal alleen verkrijgbaar in verschillende huidskleuren en zwart, terwijl dikkere panty’s ook verkocht worden in felle kleuren en met leuke patroontjes.

 

Panty’s met versterkte teen en hiel en/of versterkt broekje

Panty’s met een versterkte teen en/of versterkt broekje gaan vaak een stuk langer mee dan andere panty’s. Omdat het extra laagje materiaal vaak wat donkerder is dan de panty zelf, zijn panty’s met een versterkte teen echter niet geschikt om met open schoenen te dragen.

 

Teenloze panty’s

Teenloze panty’s zijn speciaal ontworpen om met open schoenen te dragen. Meestal zijn deze panty’s voorzien van een nylon elastiekje dat u om de voet of teen heen moet doen. Dit zorgt dat de panty niet verschuift en netjes op zijn plek blijft zitten.

 

Figuurcorrigerende panty’s

Er zijn diverse soorten figuurcorrigerende panty’s. Meestal beschikken zij over een versterkt broekje dat helpt om vetrolletjes minder zichtbaar te maken. Sommige panty’s zijn weer speciaal ontworpen om de billen een push-up effect te geven of de dijbenen slanker te laten ogen. De ene panty biedt meer steun dan de andere.