Voor de nieuwe koning Willem-Alexander is er een koningslied gemaakt. Iedereen was nieuwsgierig naar het nieuwe lied. Afgelopen vrijdag was het zo ver, het lied kwam uit. Een regelrechte flop! Het was een goedbedoelde actie van veel verschillende BN’ers. Maar zeg nou zelf... het klonk niet echt als belletjes in je oren. Zaterdagavond besloot John Ewbank, de maker van het lied, het lied terug te trekken na veel kritiek erop te hebben gekregen. De kritiek was zelfs zo erg, dat radiostation Q-Music op maandagochtend het koningslied draaide na elk lied dat gedraaid werd. Maar het Nationaal Comité houdt zich vast aan het koningslied.

Het houdt veel mensen bezig: blijft het huidige koningslied of komt er een nieuwe? Ik ben benieuwd!

Voordat het tijd is voor de nieuwe koning, kunnen we nog een keer genieten van onze koningin! Heel Nederland zal zoals elk jaar op zijn kop staan. Er zijn heel veel leuke activiteiten waar je naartoe kunt tijdens Koninginnenacht en –dag. Ik vraag me zelf altijd af, wat is nou leuk? Waar en met welke activiteiten wil ik dit jaar mijn laatste Koninginnenacht en –dag doorbrengen?

Ik heb een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet:

Koninginnenacht

- Enschede

In Enschede gaat het dak eraf met Queensnight op het Van Heekplein met verschillende bekende Dj’s. Dit is speciaal gericht op jongeren. Op de Oude Markt zullen verschillende artiesten en bandjes optreden waarbij feestgangers van alle leeftijden uit hun dak kunnen gaan.

- Deventer

In het centrum van Deventer is Muziek Totaal Koninginnenacht. Vanaf 21.00 uur kun je genieten in verschillende horecagelegenheden van veel soorten muziek.

- Zwolle

Op het Rodetorenplein in Zwolle zal vanaf 19.00 uur Queendance zijn met dance- en housemuziek.

Koninginnedag

- Hengelo

In het centrum van Hengelo kun je vanaf half 6 ’s ochtends al rondsnuffelen op de oranje- en kleedjesmarkt. Vervolgens zal om 10.00 uur de oranjekermis beginnen en zijn er ’s middags in het hele centrum verschillende podia waar artiesten, bandjes en Dj’s zullen optreden.

- Enschede

Ook in het centrum van Enschede zullen overdag verschillende bandjes, artiesten en Dj’s optreden.

- Utrecht

Utrecht staat tijdens Koninginnedag bekend om zijn vrijmarkt. Deze vrijmarkt duurt van 29 april 18.00 uur tot 30 april 18.00 uur. Daarnaast zijn er nog verschillende optredens van artiesten in het centrum. Ook zullen er door de grachten bootjes varen met oranje versiering.

- Amsterdam

Amsterdam, DE stad van Koninginnedag. Een oranje boottocht door de grachten, overal muziek, heeeel veel mensen die oranje zijn verkleed en het belangrijkste van 30 april 2013: de troonswisseling op de Dam.

- De Rijp & Amstelveen

De koninklijke familie zal in De Rijp en in Amstelveen een bezoek gaan brengen.

Wat ga jij doen met Koninginnenacht & -dag?