In 1957 lanceerde Alex Lee Wallau zijn speelse, kleurrijke merk Bonnie Boon. Hiermee introduceerde Wallau een sterke combinatie van kwaliteit en mode voor een redelijke prijs op de Amerikaanse markt. In 1969 maakte Nederland kennis met Bonnie Doon. Sindsdien heeft Bonnie Doon zich bewezen als dé trendsetter op het gebied van beenmode, vanaf het kleinste babymaatje tot de grootste herenschoenmaat 50 leverbaar!

Naast de kleurrijke trends die elk seizoen weer perfect passen in het modebeeld, hebben alle sokken, kniekousen en maillots de meest platte teennaden, die voelen als naadloos.

Kniekousen

In de jaren 70 kwamen kniekousen in de mode. Europese sokken fabrikanten produceerden echter kniekousen in een beperkt aantal kleuren. Bonnie Doon sprong in op de behoeften van de consument en lanceerde een lijn met kniekousen in een uitgebreid kleurenpalet. Daarbij werd het merk orlon geïntroduceerd, een superzacht, lichtgewichten warm materiaal gemaakt uit vezels van acryl. Met haar kleurrijke orlon kniekousen wist Bonnie Doon de Europese beenmode markt te veroveren. De populariteit van het merk werd weerspiegeld in hun slogan: “Bonnie Doon, the highest name in knee-hi’s.”

Beenwarmers en over-the-knee sokken

In de daarop volgende jaren zat Bonnie Doon steeds bovenop de nieuwste trends, waaronder de beenwarmer rage in de jaren 90. De film Clueless was mede verantwoordelijk voor de stormloop op over-the-knee sokken, en ook hierbij wist Donnie Doon moeiteloos in te spelen op de behoeften van fashionista’s in de Verenigde Staten en Europa.

Teensokken

Een trend die in dezelfde periode een comeback maakte waren de teensokken, waarbij elke teen individueel wordt omhuld, op dezelfde manier als vingers in een handschoen. Wanneer u een liefhebber bent van het dragen van teenslippers, ook in de winter, en vindt u dat te koud, heeft Bonnie Doon ook de dikke teensok, dan is alleen de dikke teen apart van de andere tenen gebreid, zoals bij wanten. De basiscollectie van Bonnie Doon werd uitgebreid met vele nieuwe producten voor vrouwen, mannen, kinderen en baby’s. 

Sokken in open schoenen

Vroeger was het not done om sokken te dragen wanneer men pumps of slippers droeg, maar dat lijkt te veranderen. Een trend die we nu geregeld zien is sokken in open schoenen, en dan met name sokken in pumps. Ook op dit gebied biedt Bonnie Doon vele kleurrijke opties.

Of de trends nu blijven hangen of niet, Bonnie Doon zorgt er keer op keer voor dat het een succes wordt!