Het merk Bonnie Doon werd in 1957 opgericht door Alex Lee Wallau. Hoewel het merk uit Amerika afkomstig is, komt de naam uit Schotland. ‘Bonnie’ betekent mooi en ‘Doon’ is de naam van een Schotse rivier. Bonnie Doon bracht beenmode van een goede kwaliteit tegen een redelijke prijs op de Amerikaanse markt.

In 1969 werden de producten van Bonnie Doon voor het eerst naar Nederland geëxporteerd. De import uit de Verenigde Staten bleek succesvol, en in januari 1970 werd het bedrijf Robert Puper opgericht, dat verantwoordelijk was voor de Nederlandse verkoop van het modieuze merk. Dat was het officiële startschot van de verkoop van Bonnie Doon in Nederland. De eerste jaren deed een garage op de Utrechtse Heuvelrug dienst als magazijn.

Gedurende de jaren 80 begon Bonnie Doon met het plaatsen van het inmiddels overbekende Bonnie Doon-hondje op de labels van haar producten. Dit gaf het merk een heel eigen gezicht en zorgde dat het succes van Bonnie Doon gewaarborgd bleef.

Het merk groeide steeds groter. In de jaren 90 werd daarom een nieuw magazijn gebouwd in Waardenburg (Gelderland), dat aan de toenemende vraag kon voldoen. Het merk timmerde niet alleen in de Verenigde Staten en Nederland hard aan de weg. Ook in de rest van Europa begon Bonnie Doon steeds meer naamsbekendheid te krijgen. In 2007 werd in Frankrijk de allereerste Bonnie Boon boetiek geopend.

Tegenwoordig is Bonnie Doon een succesvol concept met een zeer uitgebreide collectie beenmode voor dames, heren, kinderen en baby’s. Hoewel Bonnie Doon nu ook sjaals en mutsen produceert, blijft de focus van het merk op beenmode liggen.

De collectie Bonnie Doon leggings bestaat uit simpele, egaal gekleurde leggings van diverse materialen, zowel lang als capri. Maar er zijn ook prachtige felgekleurde leggings met jungle- en bloemenprints verkrijgbaar. Of wat dacht u van de Bonnie Doon Arabian Nights Legging? Deze mooie glanslegging van 80% polyamide en 20% elastan is uitgevoerd in Arabische stijl met oliekleuren. Een ware eyecatcher!

Leggings zijn tijdloze kledingstukken die elke vrouw in haar kast moet hebben. De leggings van Bonnie Doon zitten comfortabel, hebben een goede pasvorm en behouden hun elasticiteit. De basiscollectie van Bonnie Doon leggings wordt steeds uitgebreider. Daarnaast wordt er twee keer per jaar een nieuwe seizoenscollectie uitgebracht. Tenslotte is Bonnie Doon een merk dat de rages en trends goed in de gaten houdt!

Lees ook alles over Bonnie Doon Sokken & Bonnie Doon Maillots