Beenwarmers werden oorspronkelijk gebruikt door (ballet)dansers om hun benen warm te houden en kramp en blessures te voorkomen. In het begin van de jaren 80 werden beenwarmers ook buiten de danswereld een modetrend. Films als Flashdance en Fame voedden de populariteit van de beenwarmer. Ze werden destijds vaak gedragen in combinatie met leggings.

 

Beenwarmers zijn modeaccessoires die steeds weer terug lijken te komen en  die op veel verschillende manieren gedragen kan worden. Beenwarmers voor in de winter zijn bovendien de perfecte manier om de benen lekker warm te houden.

 

Traditionele beenwarmers werden gemaakt van schaapsvol. De moderne varianten zijn echter vaker gemaakt van katoen of synthetisch materiaal. Ze worden meestal gedragen vanaf de enkels tot halverwege de kuiten of net onder de knie, afhankelijk van de lengte van de beenwarmers. Sommige beenwarmers bedekken echter de gehele voet.

 

Zo draagt u beenwarmers in de winter

Wanneer u nog niet heeft geïnvesteerd in een paar beenwarmers, dan is het hoog tijd! Beenwarmers zijn praktisch, functioneel en modieus.

 

Dit veelzijdige accessoire kan bovendien op veel manieren gedragen worden. Zo kunt u zwarte beenwarmers over een zwarte maillot dragen met een leuk jurkje erboven. U kunt uw beenwarmers voor in de winter tevens combineren met laarzen voor wat extra warmte. Laat ze subtiel boven uw laarzen uit komen voor een chique look! Tijdens de minder koude dagen kunt u beenwarmers dragen met een voetloze panty of een legging en flats of sneakers. Ook beenwarmers met skinny jeans is een trend die weer helemaal terug van weggeweest is!