Wat is een glanslegging?
De glanslegging, ook wel een wet look legging of laklegging genoemd, deed rond 2008 zijn intrede in de modewereld en is sindsdien niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Glansleggings geven uw outfit een opwindende look & feel en geven een compleet andere textuur aan uw outfit.

 

Wanneer u van plan bent om een glaslegging aan te schaffen heeft u een enorme keus. U kunt gaan voor een legging van echt leer, maar deze zijn vaak vrij prijzig. Nepleer, lakleggings of leggings van andere materialen zijn goedkoper, makkelijker te reinigen (u kunt ze gewoon in de wasmachine gooien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het materiaal beschadigt) en ze zijn overal verkrijgbaar. Daarbij kunt u er eindeloos mee variëren! Hieronder wat tips voor het dragen van een glanslegging: 

 

Combineer met casual
Balanceer het rock ’n roll gevoel van uw glanslegging uit met casual kledingstukken. Denk aan een grof gebreide trui, een oversized sweatshirt en een paar afgetrapte laarzen.

 

 Laagjes, laagjes, laagjes!
Glansleggings kunnen vrij gewaagd zijn, maar door zoveel mogelijk laagjes te dragen kun je het geheel wat meer uitbalanceren. Denk aan een lang T-shirt, een cardigan, wat kettingen en een sjaal. 

 

Leggings zijn geen broeken
Het is misschien een open deur intrappen, maar leggings zijn niet bedoeld om als broek te dragen. Ook glansleggings niet. Bedek uw achterste.

 

Koop de juiste maat
Een te kleine legging kan de bloedsomloop belemmeren, om nog maar niet te spreken van het muffin-top effect dat er door kan ontstaan. Koop uw leggings in de juiste maat, dan staat het gelijk goed!

 

Vermijdt glans-op-glans
Wanneer u een glanslegging draagt, zorg dan dat de rest van uw outfit niet glanzend is. Anders wordt het allemaal wat te overweldigend.


Ga voor veelzijdig
Glansleggings zijn in alle denkbare kleuren verkrijgbaar, echter zijn zwarte glansleggings het meest veelzijdig. Ze passen vrijwel overal bij. Daarmee krijgt u zeker het meeste waar voor uw geld.