Steunkousen zijn speciale elastische kousen, die extra druk geven op de plaatsen waar vocht zich kan ophopen. De druk is het hoogste rond de enkels, en neemt geleidelijk naar boven toe af. Door de druk van de steunkousen en de bewegingen van uw onderliggende spieren, wordt de doorbloeding in uw benen bevordert, kan opgehoopt vocht gemakkelijker worden afgevoerd en worden uw onderbenen optimaal van zuurstof voorzien.
 

Soorten steunkousen

Steunkousen zijn in vele verschillende soorten verkrijgbaar. Zo zijn er kniekousen, dijbeenkousen en reizigerskousen, alsmedespeciale zwangerschapskousen voor vrouwen die in verwachting zijn. Afhankelijk van uw problemen en behoeften kunt u gemakkelijk een geschikt paar vinden. Wat stijl betreft heeft u een ruime keuze: steunkousen zijn tegenwoordig te krijgen in alle denkbare kleuren en materialen, en ze zien er net zo modieus uit als andere kousen! Vrijwel elk beenmode merk heeft wel steunkousen in haar assortiment zitten.
 

Preventief steunkousen dragen

Veel mensen gaan pas naar steunkousen kijken wanneer zij problemen ervaren. In veel gevallen is dat te laat, want wanneer de problemen eenmaal de kop opsteken zijn ze vaak lastig te verhelpen. Wanneer u een beroep uitoefent waarbij u veel moet zitten of juist de hele dag staat, is het een goed idee om preventief steunkousen te gaan dragen. Steunkousen kunnen door iedereen als hulpmiddel worden gebruikt. Het is een uitstekende preventieve maatregel om uw benen gezond te houden.