Het blijkt dat 90% van de vrouwen last heeft van cellulitis en daarmee is dit ook een van de grootste ergernissen van vrouwen. Vaak wordt gedacht dat cellulitis komt door overgewicht. Dit is een fabel. Cellulitis komt door ongezond eten en weinig beweging. De vet-structuur onder de huid verandert, waardoor het voor een gebobbelde uitstraling op de heupen, dijbenen en billen zorgt (de wel bekende sinaasappelhuid).

Ik kan me ook voorstellen dat u zich afvraagt of mannen dit probleem ook tegenkomen. Het blijkt dat mannen minder last hebben van dit verschijnsel. Dit komt omdat het mannenlichaam het vet en tussenweefsels anders ordenen dan het vrouwenlichaam.

Cellulitis is een verschijnsel dat moeilijk te verhelpen is. Maar toch zijn er een aantal tips om cellulitis te verminderen of te voorkomen:

- Zorg dat je gezond eet. Eet voldoende vezels, vezels zorgen voor een goede spijsvertering. Eet zo min mogelijk verzadigde vetten. Neem een voldoende hoeveelheid eiwitten, dit kan je helpen om spieren te ontwikkelen die cellulitis kan vervangen. Met een gezond eetpatroon verminderd de kans op cellulitis.

- Drink minimaal twee liter water per dag.

- Een gezond gewicht is belangrijk om cellulitis te voorkomen/verminderen. Hoe minder vet het lichaam moet ordenen, hoe minder kans op cellulitis.

- Zorg voor voldoende beweging. Beweeg minimaal een half uur per dag intensief. Dit kan heel simpel zijn door op de fiets naar je werk te gaan, met de trap naar de vierde verdieping te gaan of een eindje te wandelen na werktijd. Om echt cellulitis te voorkomen sport dan minimaal drie keer per week een uur intensief.

- Eet niet te veel zout. Zout houdt vocht vast en kan cellulitis verergeren.

- Verzorg je huid goed. Masseer je huid met een (anti- cellulitis) crème of (verstevigende) lotion. Veel crèmes bevatten cafeïne. Cafeïne zorgt voor een vocht afdrijvende werking. Dit zorgt voor vochtafvoer en een goede doorbloeding waardoor de huid er egaler uit zal zien.

- Een goede doorbloeding is belangrijk. Ga bijvoorbeeld niet te veel met je benen over elkaar zitten. Dit veroorzaakt cellulitis.

- Als laatste zijn er natuurlijk allerlei behandelingen voor cellulitis, zoals een laserbehandeling, bindweefselmassage, smartlipo (afgeleid van liposuctie), etc.

Denk je na het lezen van deze tips, dat het zo makkelijk nog niet is. Er is nog een geheim om cellulitis te voorkomen. Het is de ideale oplossing om er toch hip bij te lopen in een minirok. Dit geheim is heel simpel, namelijk de anti cellulitis panty. Dit is een transparante sexy panty, die cellulitis en adervorming voorkomt. Deze panty zorgt voor een micromassage op de huid, waardoor de afvoer van giftige stoffen, vet en vocht wordt bevorderd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Daarnaast is de panty ook nog eens figuur corrigerend door de platte naden die niet zichtbaar zijn onder je kleding.

Een andere optie dan de anti cellulitis panty is de Scala High Waisted Slimming Bermuda. Deze huidkleurige dunne onder mode kan gedragen worden zowel onder een broek als onder een panty. Het is een figuur corrigerende bermuda, die cellulitis helpt te voorkomen. In de garens van deze bermuda zitten keramische bio kristallen verwerkt, die zorgen voor een anti cellulitis behandeling. Tijdens het dragen verbetert de bloedsdoorloop en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Voor alle 90% van de vrouwen: gooi je spijkerbroek in de kast en trek de sexy minirok met deze anti cellulitis panty of de Scala High Waisted Slimming Bermuda aan. Onderzoek heeft bewezen dat het werkt! Je kunt nu met trots aan de wereld je mooie benen laten zien.